Utilitatea şi structura unui contract BDSM

Un contract BDSM este un acord scris care descrie detaliile relației între un Dominator și unul sau mai mulți supuşi sau supuse. Acest contract se poate aplica pe întreaga durată a relației acestora sau pentru o singură sesiune de joc BDSM. Contractele pot detalia acţiuni, reguli și limite specifice care sunt convenite de comun acord pe parcursul unei perioade de timp specifice.

Cel mai frecvent tip de contract întâlnit în comunitatea BDSM este Contractul de sclavie. Contractul de sclavie este un acord între Stăpân(ă) și sclav(ă) care semnifică proprietatea şi în care sunt menţionate îndatoririle și responsabilitățile părților care negociază termenii și convin asupra modificărilor necesare înainte de a semna. Uneori, contractele acoperă o anumită perioadă de timp, iar alteori denotă un angajament pe viață. Acestea se pot aplica la fiecare aspect al unei relații cum este cea de tip TPE 24/7 (Total Power Exchange 24 hours, 7 days a week = transfer total de putere, 24 de ore dintr-o zi, 7 zile pe săptămână) sau doar la scenarii sexuale.

Componentele de bază ale contractului BDSM sunt negocierea și cunoașterea limitelor.

O caracteristică constantă a relațiilor cu schimb de putere Stăpân(ă)/sclav(ă) este Contractul BDSM M/s (Master/slave) prin care se conturează întreaga relație.

Acesta este, de obicei, un document pe care partenerul dominant îl creează în privat și îl dă partenerului (partenerilor) supus(şi) să îl semneze. Contractul descrie tot ceea ce partenerul supus trebuie să facă și să ofere. De asemenea, contractul prezintă unele dintre lucrurile pe care partenerul dominant este de acord să le facă în schimb. În cele mai multe circumstanțe, acest contract este descris ca fiind marca de "proprietate" a Dominatorului/Stăpânului asupra partenerului supus, dar şi ultima șansă când acesta din urmă poate alege să fie o persoană "liberă".

Români adepţi ai stilului de viaţă BDSM, să aveţi relaţii reuşite cu transfer de putere, nu ocoliţi însă întocmirea unui contract BDSM care să vă reamintească mereu detaliile negociate şi acceptate ale relaţiei voastre, aşa cum au fost stabilite la început şi în care să completaţi altele, pe măsură ce relaţia evoluează în ritm cu voi înşivă!

Relaţiile în cuplurile BDSM sunt complicate și există o mulțime de aspecte de luat în considerare. Un contract poate ajuta la menținerea în ordine a tuturor acestora. În plus, supunerea și regulile sunt o parte importantă a multor relații BDSM. Un contract este una dintre cele mai bune, mai clare și mai incitante modalități de a stabili regulile ce vor fi respectate.


Care este rostul contractelor BDSM?


Sunt aspecte importante ce se obţin prin întocmirea lor. În primul și în primul rând, sunt incitante! Să stai cu partenerul tău și să elaborezi un set de reguli stricte și extinse după care vă veți conduce relația este o fantezie a unui supus care devine realitate.

Contractele pot fi, de asemenea, reconfortante și utile, deoarece stabilesc foarte clar așteptările și responsabilitățile tuturor celor implicați într-o relație BDSM. Fiecare relație presupune un proces de negociere. Prin utilizarea unui contract faceți această negociere clară și explicită.

În cele din urmă, un contract este un semn şi simbol de angajament. A avea un contract BDSM cu un partener este serios, nu o joacă ocazională, și indică (prin însuşi termenul contractului) faptul că ambele părți intenționează să respecte înţelegerea scrisă pentru durata pe care a fost încheiat.

Ce formă ia un contract BDSM?


În mod ideal, contractul BDSM ar trebui să fie accesibil ambelor părți implicate în relație, astfel încât să îl poată consulta ori de câte ori au nevoie.

Dacă doriți să optați pentru un contract tipărit, îl puteți păstra fie într-un loc stabilit de comun acord, unde amândoi aveți acces la el, fie puteți face mai multe copii, astfel încât fiecare dintre voi să păstreze câte una.

Dacă vă mulțumiți cu un contract digital, este mult mai ușor să îl păstrați într-un loc accesibil de comun acord.
Indiferent dacă este digital sau fizic, este de la sine înțeles că trebuie să păstrați contractul în siguranță și în secret.

Închideți-l într-un dulap de arhivare, protejați-l cu o parolă sau sigilați-l într-un plic... orice ați face, nu-l lăsați pur și simplu la vedere.

Când să semnați un contract BDSM?


În Fifty Shades of Grey, personajul Dom scoate un contract înainte ca el și iubita sa să fi făcut sex. Nu așa procedează oamenii în lumea reală. Puțini sunt oamenii reali care vor dori să semneze un contract înainte de a se angaja într-o primă sesiune de joc BDSM.

S-ar putea foarte bine să facă niște hârtii, cum ar fi o listă de verificare, de exemplu, dar contractele sunt, în general, pentru cei care au ajuns să se cunoască măcar puțin și sunt gata să își ducă relația Dominator/supus(ă) la nivelul următor.

Ce ar trebui să conțină un contract BDSM?


Nu există aproape nici o limită în ceea ce poți include într-un contract BDSM - totul depinde de ceea ce ți se potrivește ție și relației tale.

Cele mai multe contracte BDSM conțin:
- O introducere, în care să se precizeze scopul contractului;
- Declarații atât pentru partenerul dominant, cât și pentru cel supus;
- Reguli pe care trebuie să le urmeze partenerul submisiv;
- Responsabilități pe care partenerul dominant și le asumă;
- Indicaţii şi clauze pentru utilizarea, reînnoirea, durata și adaptarea contractului;
- Un loc de semnare pentru ambele părți.

Contractul poate stabili câte puțin din toate - inclusiv clauze referitoare la masturbare, ținută personală, servitute orală și multe altele.

Cel mai bine este să îl parcurgi împreună cu partenerul tău, discutând fiecare clauză și hotărând ce se păstrează și la ce se renunţă. Rezultatul final va fi un contract BDSM flexibil, adaptabil și cuprinzător, care funcționează pentru voi și pentru relația voastră unică.

Cu toate acestea, un contract BDSM D/s poate avea totuși câteva dezavantaje notabile - și majoritatea dintre ele sunt evidente.

Contractele BDSM pot fi copleșitoare


Cel mai mare dezavantaj este că un contract BDSM D/s poate fi destul de copleșitor. Să ți se prezinte un document de mai multe pagini în care ţi se conturează o relație este terifiant pentru unii oameni. Chiar și pentru kinksterii experimentați, există o mulțime de informații de digerat în cadrul unui contract BDSM, mai ales dacă acesta este un document pe care Dominatorul îl înmânează pentru prima dată supusului/supusei sale. Devine și mai copleșitor dacă persoana supusă nu era pregătită pentru un angajament atât de mare în acel moment.

Contractele BDSM reale nu sunt ușor de creat și de aplicat


De asemenea, trebuie să includem și faptul că un contract BDSM "real" poate fi greu de creat. În cele mai multe fantezii, acest contract este ceva care este "dat" unui supus de către un Dominator şi descrie tot ceea ce persoana dominatoare se așteaptă ca supusul/supusa sa să execute și să facă pentru ea. În timp ce acest lucru poate fi extrem de incitant într-o fantezie, - în viața reală, este foarte greu de realizat cu succes. Sigur, ar fi excitant dacă supusul/supusa tău/ta ar purta doar lenjerie intimă ori de câte ori este în casă, dar ce se întâmplă dacă într-o zi nu se simte bine și să fie doar în chiloți ar putea fi foarte inconfortabil? Fără o discuție clară în jurul acestei "reguli", supusul/supusa citește contractul și se simte inconfortabil și nesigur/ă. Și aceasta este doar o singură regulă din întregul contract! Fiecare dintre regulile din context este o reflectare a dorințelor și fanteziilor Dominatorului şi are foarte puțin fundament prin contribuția sau dorința persoanei supuse de a face acele activități dacă nu se discută şi negociază suficient acest contract, astfel încât, la semnarea lui să reflecteze cât mai exact, nevoile, dorinţele şi ţelurile tuturor partenerilor.

Să nu uităm nici de caracterul practic al unui astfel de acord. Acest lucru necesită ca Dominatorul să își amintească toate regulile din contract și să se asigure că dă pedepsele corespunzătoare atunci când aceste reguli nu sunt respectate. Dacă încălcările nu sunt observate, nu există prea multă realitate în contractul tău.

Contractele BDSM nu sunt obligatorii din punct de vedere legal


Desigur, un contract BDSM nu are caracter obligatoriu din punct de vedere juridic. Ca parte a unui scenariu de joc de rol, funcționează bine însă. Cu toate acestea, realitatea (din nou) este că nu este cu adevărat un contract legal. Părțile la contract au dreptul de a nu mai adera la el. Acesta este totuşi un lucru bun. Poate ajuta la protejarea persoanelor care au semnat un contract fără să negocieze, contract care are reguli sau condiții dăunătoare care le-ar putea afecta fizic sau psihic într-un mod la care nu și-au dat și nu își dau consimțământul.

Dar contractele BDSM sunt bune!


Contractele BDSM D/s sau M/s nu ar fi atins popularitatea pe care o au în prezent dacă nu şi-ar fi demonstrat utilitatea. Noul tău contract BDSM D/s sau M/s poate fi grozav din mai multe puncte de vedere. Cel mai mare argument pentru utilitatea al unui contract BDSM este aspectul fanteziei. O mulțime de persoane supuse au fantezii despre a fi "proprietate". O mulțime de persoane dominante au fantezii despre a fi "proprietari". Contractele BDSM se potrivesc perfect în acest sens. O persoană poate "stăpâni" o altă persoană având un contract M/s clar scris. De fapt, renunțarea la "drepturi" poate fi piesa centrală a multor fantezii de schimb de putere! Pentru asta, contractele BDSM funcționează fantastic.

Contractele BDSM sunt instrumente excelente pentru a îmbunătăți comunicarea.

Nu numai atât, dar, atunci când este bine făcut, un contract BDSM poate fi un instrument foarte bun de negociere. Nu numai că induce o comunicare deschisă şi directă între parteneri, dar permite o "scuză" pentru a vorbi despre nevoi și dorințe în cadrul relației cu transfer de putere. Permite visele cu ochii deschiși, inspirația și o modalitate simplă de a aduce în discuție lucruri noi pe care ați dori să le adăugați relației, fără a fi nevoie să planificați o "discuție" specială.

Un contract D/s sau M/s poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a sublinia așteptările pentru toți cei implicați. În loc să se bazeze pe presupuneri (ceea ce poate deveni complicat în dinamica schimbului de putere), toată lumea știe clar unde se află și ce așteaptă cealaltă persoană de la ea în schimb. Acest lucru dă cea mai bună șansă de a "satisface" nevoile celeilalte persoane. La urma urmei, cum ai putea să oferi lucrurile pe care le dorește altcineva dacă nu știi care sunt aceste lucruri? Un contract D/s respectiv M/s, pune toate aceste informații la vedere.

Creați un contract BDSM care să accentueze aspectele pozitive


Cu toate beneficiile pe care le poate oferi contractul BDSM, nu există o modalitate bună de a reduce aspectele negative și de a te bucura doar de cele pozitive? Există.

Cuplurile BDSM din viața reală folosesc cu succes, de multă vreme, contractele BDSM. Trebuie doar să abordați noul vostru acord obligatoriu cu mai multă intenție, atenţie - și cu mult mai multă cooperare.

În primul rând, dacă vă folosiți contractul D/s doar ca instrument de joc de rol, faceți asta. Dacă toate părțile înțeleg faptul că acest contract este doar pentru o perioadă limitată de timp (cum ar fi 24 de ore sau până când scena BDSM se termină), puteți să vă bucuraţi de el! Atât timp cât se încadrează în practicile de siguranță și în limitele partenerului tău, înmânarea, din poziţia ta de Dominator, a unui contract pentru ca un supus să-l semneze, poate fi un punct central fierbinte al scenei tale de joc BDSM. Perioada de timp pentru care e valabil acel contract, trebuie stabilită în avans. A avea un contract D/s "temporar" poate fi o modalitate fantastică de a vă bucura de toate beneficiile unui contract de relație de joc BDSM fără efecte negative pe termen lung. Asigură-te doar că Dominatorul își amintește, înțelege și plănuiește să pedepsească pentru orice încălcare a regulilor!

Ce se întâmplă dacă vrei un contract de relație BDSM pe termen lung care să se întindă pe întreaga ta relație de schimb de putere? Ei bine, aici lucrurile devin puțin mai complicate și este nevoie de o bună muncă în echipă și de răbdare. Există multe exemple și șabloane disponibile online care pot fi un bun punct de plecare, dar trebuie să-l adaptați pentru relaţia voastră.

Înainte de a începe vreodată să lucrați la un contract D/s, toate părțile trebuie să aibă o discuție despre nivelul lor de pregătire. Lucrul la un astfel de contract poate fi un semn foarte serios de angajament. Angajamentul nu este ceva pentru care fiecare persoană este pregătită în același timp.

Pentru a evita surprinderea unuia dintre parteneri, o discuție despre disponibilitatea reală de a împărtăși un contract poate fi o prefață excelentă pentru a face contractul în sine. Nu uitați, un contract D/s nu trebuie să fie permanent. Amândoi puteți conveni asupra unui contract temporar, "pentru cât timp suntem parteneri de joc BDSM", de asemenea. Pentru cei care nu sunt interesați sau pregătiți pentru un angajament puternic în viitor, această variantă de „partener de joc” poate fi o opțiune excelentă.

Odată ce amândoi sunteți de acord că sunteți pregătiți să lucrați împreună la un contract D/s, trebuie să înțelegeți că acesta este practic un document gol. Absolut nimic nu este un "trebuie". Aşezaţi-vă la discuţie și faceți un brainstorming cu "dorințele" voastre de bază pentru relație. În special, acordați atenție lucrurilor care sunt deja prezente în cadrul relației voastre. El, ca sclav al ei, se înclină deja în fața ei de fiecare dată când vine acasă de la serviciu? Pare un lucru minunat să treceți acest lucru "oficial" în contract.

În general, se recomandă să nu adăugați mai mult de unul sau două lucruri "noi" la regulile contractului. În timp ce distracția unui contract poate include practic scrierea "relației Stăpân/sclav de vis", acest lucru nu este practic pentru viața reală. Se adună rapid o grămadă de reguli pe care niciunul dintre voi nu are timp sau energie să le pună în practică zilnic; vă pregătiți efectiv pentru un "eșec".

Înainte de a pune în aplicare contractul, este o idee bună să solicitați părerea unor surse externe. Prietenii din comunitate, terapeuții conștienți de relații de gen sau educatorii sexuali sunt resurse bune și pot evidenția eventualele zone de îngrijorare din contract.

Concentrați-vă pe transformarea contractului vostru BDSM într-un document viu


Concentrați-vă pe transformarea acestui contract D/s sau M/s într-un document de lucru. Odată ce ați făcut prima schiță și amândoi ați fost de acord cu ea, va fi un document pe care îl veți revedea în mod regulat. Ați putea alege să faceți din recitirea lui un ritual stabilit (o dată pe lună, o dată pe an cu ocazia aniversării), dar ideea este: revizitați documentul.

Aflați ce lucruri au fost adăugiri bune la contractul vostru și ce lucruri au căzut printre degete. Ritualurile și protocoalele tale ar trebui să aibă o semnificație pentru tine, fie că este vorba de excitare, reverență sau întărirea relației. Dacă faceți lucruri goale doar pentru că așa spune contractul - este timpul să eliminați mai bine acele lucruri.

Concluzie


Concentrează-te să faci din contractul D/s o reflectare "vie și respirabilă" a relației tale D/s. Nu numai că îl puteți folosi pentru consolidarea regulată a dinamicii schimbului de putere între tine și partenerul tău, dar îl puteți folosi pentru negocieri regulate și inspirație pentru lucruri noi în cadrul dinamicii dvs. Permite discuții deschise, precum și o modalitate sexy de a vă infuza în mod regulat relația cu noi lucruri perverse pe care ați dori să le faceți.

Este un contract între două persoane și nu un document dat persoanei supuse pentru a semna! Acesta este modul în care îl faceți să fie o parte de succes a relației voastre pe termen lung.

Bineînțeles, relația și dinamica voastră depind în întregime de voi. Deși aceasta este o metodă recomandată, poți folosi orice funcționează în cadrul dinamicii tale.

Fiecare dinamică și relație este unică.

Folosiți aceste sfaturi pentru a vă ajuta să vă modelați contractul D/s ideal într-unul perfect pentru nevoile voastre!

Atunci când este făcut corect, un contract BDSM merită pe deplin să fie întocmit și poate schimba în bine relația ta BDSM cu transfer de putere şi control!


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!