BDSM-ul ca normalitate

Practica BDSM-ului a fost de cele mai multe ori stigmatizată însă apariţia popularului roman „Cincizeci de nuanţe de gri” a făcut ca BDSM-ul să fie acceptat de mult mai multe persoane chiar şi în România. Medicii au considerat multă vreme că aceste practici ţin de patologic sau perversiune. Percepţia comună referitoare la adepţii BDSM (dominanţi / dominante, stăpâni / stăpâne, supuşi / supuse, sclavi / sclave, switch sau pur şi simplu cu fetişuri asociate) a fost că aceştia sunt anxioși, instabili, inadaptaţi, că acţioneaza aşa datorită unui trecut în care se regăsesc abuzuri sexuale sau că în acest mod încearca să compenseze diferite dificultăţi sexuale. Cu toate acestea studii recente evidenţiază că toate aceste presupuneri probabil nu sunt adevărate. BDSM-ul practicat de comun acord, între persoane dornice să se accepte aşa cum sunt nu mai e considerat ca fiind patologic.

Diferite studii arată că cei implicaţi în BDSM, indiferent în care dintre cele trei categorii (dominanţi, supuşi, switch) sunt persoane mult mai deschise, mai receptive, mai lipsite de prejudecăţi decât restul populaţiei. Acest lucru nu este surprinzător deoarece deschiderea este asociată cu dorinţa de a expriementa, de neobişnuit, de comportamente neconvenţionale. Amatorii de BDSM au experimentat în general o plajă mult mai largă de practici sexuale, de multe ori având un număr mai mare de parteneri sexuali decât persoanele neinteresate de BDSM. Mulţi dintre aceştia au practicat de asemenea sexul în grup, o dovadă în plus în ceea ce priveşte deschiderea către diferite practici sexuale.
Şi în România se observă aceeaşi deschidere chiar sexualitatea a fost (şi mai este) de multe ori subiect tabu.

Dominanţii şi supuşii se dovedesc a fi persoane mult mai conştiincioase. Conştiinciozitatea este o trasătură de caracter asociată de cele mai multe ori cu un grad ridicat de disciplină, cu ordinea, acurateţea și dorinţa de a duce la bun sfârşit diferitele sarcini.
Probabil persoanele atrase de BDSM au un grad mai ridicat de apreciere a regulilor şi limitelor. Acest lucru este sublinit de preferinţa persoanelor supuse de a beneficia de disciplină și comenzi în timp de dominatorii preferă să impună reguli şi o anumită structură celorlalţi. Încadrarea într-o categorie sau alta ţine de nevoile fiecăruia.

O observaţie interesantă: uneori cei implicaţi în BDSM sunt tentaţi să exploreze roluri opuse celor din viaţa de zi cu zi, de exemplu cei care în cadrul activităţii profesionale au poziţii de comandă sunt atraşi de rolurile de supus sau sclav. Ideea este că mulţi caută să compenseze presiunile la care sunt supuşi, responsabilitățile asumate faţă de ceilalți. Totuşi majoritatea practicanţilor BDSM (dominatori sau supuşi) tind să se încadreze într-un rol ce reflectă propria personalitate decât să o compenseze.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!