Cum să devii un bun stăpân sau dominator în BDSM

Mai întâi este comunicarea


Una dintre capcanele în drumul spre a deveni un Stăpân cu majusculă, un Dominant adevărat într-o relație, este de a avea așteptări prea mari și fantezii prea elaborate, în detrimentul atenției acordate celeilalte persoane. Când se imaginează stăpân, acesta gândește imediat la putere și control precum și la modurile de manifestare ale acestora, fără a ține cont de realitate: nu e singur în acel cuplu, nu e stăpân cu adevărat, iar stăpân nu înseamnă că cealaltă persoană e doar o recuzită înlocuibilă cu care doar se joacă.
Încet-încet BDSM-ul se dezvoltă şi în România, este acceptat mai uşor şi este bine să fie practicat în siguranţă.

Apoi, pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, unii au tendința să se enerveze când persoana supusă obiectează, cu totul motivat în asemenea caz, - și reacționează în consecință.

Lecția întâia: Dominatorul nu controlează cu adevărat


Nici nu trebuie să fie așa. Niciodată. Mai ales nu cu cineva care se încrede îndeajuns în acel stăpân încât să îi cedeze controlul unei scene bdsm.

Trebuie subliniat încă o dată: un stăpân nu are control absolut. În cel mai bun caz, este un co-autor al scenei. În aceasta poziție, Dominatorul trebuie să fie atent la partener în aceeași măsură în care e conștient de sine însuși.

Ca Dominant, e ușor să manifești putere de-a lungul unei scene, dar starea ta se poate modifica (vezi Dom - space sau Top - space). Dinamica de putere este importantă în acest caz. Dominatorul obține satisfacția, plăcerea, exercitând acest rol. Dar să fii stăpân, nu înseamnă numai să te auto-numești stăpân sau stăpână și să flagelezi (flogging) persoana supusă. De fapt, a fi stăpân poate sa nu includă deloc elemente tradiționale ale jocului de dominare/supunere. Poate să fie însă o privire, o expresie a feței, o respirație șuierătoare sau anumite cuvinte ce evocă puterea, tăria, autoritatea, controlul.

Dar, comunicarea rămâne prioritatea.

Un bun stăpân știe când să asculte, când să acționeze dar și când să facă un pas înapoi. Acestea sunt cel puțin la fel de importante pentru stăpân cât sunt pentru persoana supusă, dacă nu și mai mult.

Dominatorul este cel ce trebuie să fie în control atât al jocului, cât mai ales, al lui însuși, cel puțin pe durata jocului.

Partenera de bdsm își pune încrederea în dominatorul ei, considerandu-l ca o persoană sigură, capabilă să creeze un spațiu securizat pentru desfășurarea jocului, în care persoana supusă să își poată exprima liber plăcerile, durerea, dorințele dar și neliniștile, frământările și anxietatile personale la care caută alinare prin jocul de cedare a puterii și controlului, prin procedurile bdsm de provocare a durerii ce se transformă în plăcere și aduce liniște sufletească și mentală. Persoana care se supune dominatorului, se încrede că acesta se poate autocontrola, astfel încât sesiunea bdsm să se desfășoare în deplină siguranță pentru ambii participanți.

Autocontrolul și siguranța Dominatorului


Necesitatea securității în bdsm și sex este evidentă. Persoana supusă, sclava sau "bottom", iși pune încrederea în stăpân că acesta îi va respecta și asigura securitatea, integritatea și sănătatea. Este un întreg conglomerat de excitare bazată pe schimbul de putere, euforie și teamă care se manifestă concomitent pe parcursul jocului.

Și în calitate de stăpân, vei suferi uneori de teamă, anxietate, preocupare și uneori, te vei simți ciudat. Este normal să fie așa.

Înainte de a începe o sesiune bdsm, dominatorul trebuie să verifice că s-au discutat și aplicat măsurile de contracepție și de sex în siguranță, privind maladiile cu transmitere sexuală. Dominatorul trebuie să își aleagă instrumentele pe care le va folosi în timpul jocului, să se asigure că jocul se va desfășura în deplină siguranță din punct de vedere fizic, în interiorul limitelor stabilite cu partenera de joc și în contextul în care se va desfășura jocul.

Dacă ambii parteneri sunt responsabili de desfășurarea scenelor de joc în mod corect, dominatorul trebuie să fie cel care va trebui să verifice periodic, în timpul jocului, folosindu-se de înțelegerea privind cuvintele și semnele de siguranță prestabilite, că sesiunea are loc în perfectă securitate și conform consensului agreat anterior, pe parcursul negocierilor cu persoana supusă.

Încă înainte de începerea sesiunii, donatorul trebuie să știe cum se va desfășura jocul și cum se va sfârși. Din nou, comunicarea este cheia, de aceea persoana supusă trebuie să poată comunica sonor, chiar dacă poartă un căluș. De obicei, se folosește un clopoțel care este lăsat să cadă de către persoana supusă care nu se poate exprima verbal dacă are gura acoperită.

Deoarece, o dată jocul început, emoțiile crescând, endorfinele ajungând în sânge, fiecare dintre participanți fiind cuceriți de rolul pe care îl are, lucrurile pot degenera rapid și ambele părți pot să nu mai realizeze exact ceea ce fac. Ca dominant, acesta trebuie să fie perfect conștient, în fiecare moment, de acțiunile sale cât și de reacțiile partenerei de joc.

Trebuie să fie întotdeauna la îndemână foarfeci cu care să se poată tăia imediat legăturile când s-a aplicat un bondage, dacă persoana imobilizată simte amorțeli, întreruperea circulației sangvine sau orice altă stare de rău care necesită tăierea imediată a legăturilor.

Este binecunoscută în bdsm, expresia "safe, sane and consensual", SSC, când este vorba de jocuri bdsm. Este însă de discutat și despre RACK, kink consensual, conștient, asumat, folosit în situațiile în care se cunoaște un anumit nivel de risc cunoscut de la început. Poate, partenerul de joc este într-un tratament împotriva depresiei; poate, face, din când în când, atacuri de panică, și, deoarece dorește să fie partener în joc, e normal să discute cu dominatorul ce poate face dominatorul să ajute, dacă se va întâmpla ca un atac de panică să aibă loc în timpul jocului.

Se poate întâmpla să aibă dominatorul o problemă de sănătate de care trebuie să țină seama, cum ar fi o problemă la coloană, o gleznă cu probleme mai vechi, etc. Riscuri există și legat de jocurile propriu zise, cum ar fi cele ce includ flagelare, ceara caldă, bondage, unde durerea se împletește cu plăcerea, și unde, de dragul extazului creat, se produce durere, iar limita de siguranță poate fi cu ușurință depășită, fără intenție.

Sunt dominatori în formare care gândesc că tot ceea ce are nevoie un stăpân este să ridice vocea la supusa lui, sau, mai rău, să o amenințe și apoi să dețină spre folosire, lanțuri, frânghii și un căluș.

Un stăpân experimentat va fi familiar și se va simți confortabil să utilizeze jucăriile și instrumentele bdsm pe care le deține. El va observa în permanență supusa sa și va acționa astfel încât să o facă să se simtă confortabil.

Stăpânii, dominatorii pot ridica vocea la supușii și supusele lor, desigur, dar numai în interiorul limitelor stabilite încă de la început, de comun acord.

Dominatorii trebuie să își cunoască bine priceperea, experiența și limitele: pentru a putea să își domine supusa, un stăpân trebuie să fie cel puțin pe drumul spre perfecționare, autocunoaștere și auto - stăpânire, să știe bine ce vrea pentru a putea oferi supusei sale ceea ce are nevoie precum și aftercare, îngrijire post-joc, neapărat necesară după sesiunile bdsm.

Pentru a deveni un bun stăpân, nu trebuie să știi toate răspunsurile, dar e cu adevărat nevoie să dorești să explorezi, să înveți, să experimentezi, să cunoști și să te auto - cunoști, să îți afli problemele și limitele și să lupți să le depășești. Trebuie să îți iei responsabilitatea pentru propriile acțiuni.

Vei face greșeli? Cu siguranță, ești om, nimeni nu e scutit de greșeală, dar aceste greșeli trebuie să devină trepte spre dobândirea experienței și ridicarea nivelului tău ca stăpân experimentat și responsabil. Asta înseamnă să discuți propriile limite și probleme cu partenerul de jocuri bdsm. Faptul de a fi Dominant într-o relație, nu înseamnă că partenerul tău nu are libertatea de a alege sau de putere.

Ce se va întâmpla dacă vei fi bolnav? Vei dori că partenera să se intereseze de tine, să te ajute la plata facturilor? Dacă nu vei putea susține o sesiune de joc după cum a fost stabilit împreună cu partenera, există un protocol pentru astfel de situații? Dacă se va dovedi că relația nu mai funcționează spre avantajul ambelor părți, poate supusa să iasă din relație? S-a discutat cu supusa și aceasta posibilitate?

Fiecare cuplu D/s are propriul mod de conduită în relație


Cel de al treilea aspect important este de a considera că oamenii sunt diferiți: doi dominanți, chiar dacă au aceleași tipuri de instrumente, de exemplu flogger-e, chiar dacă au educații apropiate, vor acționa diferit. Sunt multe feluri de relații de dominare/supunere, multe tipuri de jocuri bdsm, Dominatorii vor fi diferiți în stil și sentimente. Ceea ce supără pe unul, poate să fie bine pentru altul; ceea ce e pentru o persoană, limită absolută, pentru alta poate fi acceptabil, și așa mai departe. De aceea, comunicarea, negocierea, cunoașterea partenerului trebuie să se facă pentru fiecare partener de joc bdsm, în parte.

O altă variație de la un stăpân la altul, este modul în care dorește să li se adreseze supusele. Unii dominatori preferă un limbaj anume de adresare, cu o terminologie specifică: un stăpân poate să dorească să i se spună "Domnule" / "Sir", cu prima litera mare, atunci când adresarea se face în scris, ca să simbolizeze preluarea puterii în relația de schimb de putere, în viața de zi cu zi, sau numai pentru o ședință de joc, funcție de tipul relației, 24/7 sau doar pentru o sesiune de joc. O femeie dominantă, va impune să i se adreseze cu "Stăpână" / "Mistress".

Dacă sunteți Deity sclava preoteasă, se închină și se adresează cu "Înălțimea voastră", cum va face asta să vă simțiți?

Fiți și manifestați-vă întotdeauna ca voi înșivă!

Diferențele între dominatori există și în manifestare și folosirea uneltelor, instrumentelor specifice jocului. De exemplu, folosirea unei frânghii, poate să fie cu aspecte estetice, cu o lucrătură executată cu grijă, dar poate fi și ceva simplu, de bază, făcută cu mai multă duritate.

Întotdeauna cheia este comunicarea, pentru ca ambii parteneri să dorească același lucru, să descopere împreună ce e mai bun pentru amândoi, cum să se trateze cel mai bine unul pe altul în timpul sesiunilor bdsm.

Un stăpân bun, este întotdeauna în evoluție: presupune o comunicare continuă, reflecție, gândire și perfecționare permanentă.

Ne-ar bucura să ne împartăşiţi experienţele voastre BDSM din România şi nu numai.

Succes!


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!