SSC şi RACK în BDSM

Fetișist din România şi nu numai, citești acest articol pentru că vrei să afli mai mult despre BDSM. Simplă curiozitate sau dorință arzătoare...oricare ar fi, important este să înțelegi ce înseamnă cu adevărat BDSM, detaliile despre cele mai utilizate practici; în caz contrar, tu și partenera de joc ați putea suferi răni sau alte afectări, ați putea pierde interesul pentru BDSM doar fiindcă nu ați fost suficient de informați înainte de a încerca.

Acest articol își propune să fie un ghid care să te ajute să pornești pe drumul BDSM-ului, într-o călătorie de învățare a unei noi lumi despre care poate nici nu ai știut că există până acum...


SSC versus RACK


Acceptul și comunicarea sunt cele două cele mai importante aspecte în BDSM. Unele practici pot fi periculoase fizic, mental sau emoțional. Persoanele cu stil de viață BDSM adopta, dupa voie, diferite modalități de clasificare a procedurilor și activităților BDSM având în vedere gradul lor de risc: se consideră fie SSC, Safe, Sane and Consensual, adică Sigur, Sănătos și Consensual, pe când alții aplică RACK, Risk­ Aware Consensual Kink, fetiș cu risc asumat și consensual, amândouă subliniind necesitatea siguranței față de orice rău care ar putea interveni în decursul sesiunilor BDSM, precum și a conceptului de consens. Decizia privind principiul de urmat este una personală, așa cum este totul în BDSM, dar, înainte de a decide, trebuie să fie amândouă bine cunoscute.

SSC - Sigur, Sănătos și Consensual (Safe, Sane, and Consensual)



Cele trei părți ale acestui concept sunt explicative în denumirea lor.

Orice activitate bdsm trebuie să se desfășoare în siguranță. Nu începe o activitate nouă, cu un anumit nivel de risc, cum e legarea cu suspendare, fără a învăța și exersa în prealabil. Nu folosi pentru prima oară un flogger pe o persoană! Exersează pe o pernă până când te obișnuiești și poți aprecia intensitatea loviturii. Întreabă pe cei cunoscuți din comunitatea ta bdsm, pe cei experimentați în aceste proceduri. Învață citind, urmărind materiale filmate, discutând cu cei avizați, dar în primul rând, exersează mult, înainte de a încerca pe un partener de joc.

Jocul trebuie să se desfășoare în condiții de sănătare. Sentimentul de pericol poate fi sexy și erotic, dar pericolul real poate să ducă pe cineva la spital! Nu faceți nimic din ce ar putea prezenta un risc real, decât dacă amândoi v-ați antrenat și știți foarte bine ce faceți dar și cum să gestionați situațiile de urgență. Dacă încercați ceva periculos, trebuie să fiți certificați pentru acordarea primului ajutor și respiratiei gură la gură.

Orice joc bdsm trebuie să fie consensual. Fie că se folosește un cuvânt de siguranță sau comunicarea limitelor absolute și a delimitărilor, nu fă nimic fără acordul deplin al partenerei! Dacă ai dubii privind acordul, oprește-te și întreabă, chiar și în mijlocul unei scene: o întrebare "vrei să continuu?" poate fi chiar erotică, dar chiar și dacă nu ar fi, e nevoie să întrebi dacă există vreun dubiu asupra acceptului partenerei.

RACK - Risc asumat și consensual (Risk­ Aware, Consensual Kink)



RACK este utilizat cel mai adesea, de către cei ce considera că SSC este prea vag și nespecific. Conceptul de "sănătos" poate fi diferit de la o persoană la alta. Risc asumat, "risk aware", înseamnă că fiecare din partenerii de joc sunt conștienți de riscurile ce pot apărea în timpul respectivului joc bdsm: jocul cu cuțite, poate produce pierdere de sânge; jocul cu foc, poate produce arsuri, așa cum jocul cu deprivare de respirație, poate conduce la asfixiere: înainte de a încerca, trebuie să știi și să înțelegi clar care sunt riscurile și pericolele.
Consensual este cuvântul cu care se pornește un joc bdsm. Ați discutat ce veți face împreună? Cunoașteți cuvântul și/sau semnul sonor de siguranță? Te-ai asigurat că ceea ce veți face e în interiorul limitelor partenerului de joc? Dacă nu ai un răspuns sigur la aceste întrebări, s-ar putea să nu fie consensual. În acest caz, trebuie să te oprești și să discuți mai întâi, apoi poți să te joci și să ai un timp bdsm dintre cele mai plăcute!

Dacă este în afara obișnuitului, atunci este, probabil, fetișist. Totuși, ce este vanilla pentru o persoană, poate fi kinky pentru alta. Iată cum poți ști dacă ai nevoie de RACK: consideri fetișist ceea ce vrei să faci? Atunci vei avea nevoie de RACK.

Nici RACK nici SSC nu sunt ideale, nu pot include orice variantă de joc sau risc posibil. Unele proceduri bdsm includ elemente de risc, ceea ce le fac atrăgătoare pentru anumite persoane. De aceea, nu încerca cu partenera ta un joc nou înainte de a citi, întreabă despre el pe cei experimentați, apoi încearcă asupra unui obiect, mai întâi. Sunt demersuri care reduc semnificativ riscurile.

Oricare dintre cele două principii de siguranță SSC sau RACK le-ați adopta, urmați-le, fiți inteligenți și atenți cu jocurile bdsm pe care le faceți pentru a aduce trăiri intense, speciale și nu accidente cu urmări neplăcute!

Reușite deosebite, în siguranță și consens, pentru toți Dominatorii în curs de perfecționare din România!


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!