Descoperă-ţi rolul de care ai nevoie în lumea BDSM


Poate că ai avut de multă vreme fantezii ascunse şi nu ai avut curajul să păşeşti cu hotărâre în lumea specială a BDSM-ului, să-ţi trăieşti visul, să simţi că trăieşti din plin? Ştim că BDSM-ul în România este mai greu acceptat. Acum a venit momentul! Dacă eşti nou/nouă în această lume, poate să ţi se pară copleşitoare la început, prin varietatea de relaţii în care dominarea poate aparţine unui partener sau altuia, dar poate fi şi schimbătoare, iar relaţiile pot fi de natură sexuală, non-sexuală, sau un amestec din amândouă.

Sunt atât de multe posibilităţi în acest tip de relaţii, încât nu putem decât să amintim câteva dintre cele mai importante.


Dominatorul / DominatoareaAcestată persoană, care poate fi bărbat dar, uneori, şi femeie, deţine controlul (în continuare denumită „Dominator”). Îşi asumă controlul, conducerea, stabileşte regulile, defineşte structura şi ia responsabilitatea pentru ambele părţi din relaţie. Dominatorii responsabili işi protejează jumătatea. Ei se străduiesc să asigure un echilibru, în aşa fel încât ambele părţi să obţină ceea ce au nevoie din respectiva relaţie. In relaţia de dominare, nu numai dominatorii contează. Pedeapsa poate să facă parte sau nu, dintr-o astfel de relaţie.


Supus(a)


Aceasta este persoana (femeie sau, alteori, bărbat, în continuare denumită „supusa”) care cedează, de bună voie, puterea Dominatotului. Supusele se supun regulilor, servesc Dominatorul aşa cum li se cere, cedează luarea deciziilor către Dominator. Unele supuse pot fi sfioase, dar cedarea puterii e un act de voinţă care denotă forţă, iar Dominatorii care nu respectă acest gest de cedare voită, şi îşi tratează necorespunzător supusele, s-ar putea să le piardă.


Persoana schimbătoare (switch)A fi o persoană schimbătoare înseamnă a schimba rolurile din când în când. Nu oricărei persoane îi place să fie supusă sau Dominator tot timpul, iar schimbarea rolurilor oferă posibilitatea experimentării de noi senzaţii şi de testare a nivelului de încredere între parteneri. Se poate întâmpla ca o persoană să fie Dominator faţă de o persoană, şi supusă faţă de o alta. Persoanele schimbătoare au, de obicei, multă experienţă, au jucat de multe ori ambele roluri şi ştiu foarte bine ce vor de la o scenă BDSM.


Cel/cea de deasupra / Cel/cea de dedesubt (Top / bottom)Cea de dedesubt, de obicei reprezentată de o supusă, descrie în lumea BDSM, o persoană care cedează controlul şi acceptă acţiuni de natură fizică din partea unui Dominator, denumit şi cel de deasupra. Raportul de putere se poate schimba, atunci când Dominatorul ordonă supusei să îl satisfacă fizic în felul în care supusa devine cea de deasupra.


Stăpân(ă)Un Stăpân are o semnificaţie mai profundă pentru cei aflaţi într-o relaţie de tip Stăpân/sclavă (servantă), mai ales când e vorba de o relaţie fără limite. Similare cu o căsătorie, acest tip de relaţii sunt de obicei de lungă durată, şi se bazează pe voinţa ambelor părţi de a se angaja în această relaţie. Ca şi o verighetă, zgarda este utilizată ca un simbol a supunerii sclavei faţă de Stăpânul ei. O ceremonie de prindere a zgărzii la gâtul sclavei, poate formaliza acest tip de uniune.


Sclav(ă)Decizia de a deveni sclav(ă) nu trebuie luată fără o profundă gândire. Ea implică cedarea totală a controlului asupra oricărui aspect al vieţii. O asemenea relaţie e potrivită numai pentru acele persoane care au nevoie să fie complet controlate şi implică, adesea, eliminarea oricăror limitări. De multe ori, sclava îşi cedează toate drepturile către Stăpânul ei, semnând un contract, care NU are, însă, valoare legală, este doar cu titlu simbolic. Legal, o persoană nu poate fi deţinută de o alta şi nici o persoană nu poate deţine pe altcineva. O sclavă trebuie să fie la dispoziţia Stăpânului ei în orice moment, să se supună total acestuia, să ceară permisiune pentru orice, să fie disponibilă pentru activităţi (sexuale sau nu) oricând i se cere.

Ce rol vreţi să aveţi în relaţie? Ce părere aveţi despre BDSM-ul din România? Aveţi sfaturi pentru novicii ce păşesc pe acest drum? Împărtăşiţi-ne părerile, comentariile şi sfaturile dumneavoastră.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!