Care este diferența dintre un kink și un fetiș BDSM?

Ești genul de persoană care îndrăznește să îndrăznească? Nouă tuturor ne plac interacţiunile mai puţin comune și folosindu-ne creativitatea să obţinem maximum de excitare si finalizări cât mai intense şi repetate în sesiunile de jocuri BDSM si sex.

Acesta este motivul pentru care suntem mari fani ai kink-ului! Sau sunt fetișuri? De aceea, ne aflăm astăzi aici pentru a clarifica când vine vorba de acești doi termeni, deoarece există mulţi oameni care tind să îi folosească în mod interschimbabil.

Deci, dacă nu știi diferența, nu te rușina... E o greșeală ușor de făcut. Și după ce vom parcurge acest articol, se poate să ajungem la o clarificare a termenilor cu care denumim gusturile personale și interesele noastre sexuale.


Ce este un kink?


Un kink este, în esență, orice care poate fi clasificat ca un act BDSM şi sexual neconvențional. Practic, e opusul comportamentului din viaţa intimă obişnuit de majoritate, numit în BDSM, „vanilla”; dar și aceasta este o definiție liberă, pentru că un kink este unic și personal pentru fiecare persoană sau cuplu.

Ce este un fetiș?


Un fetiș este în aceeași zonă cu kink-ul, dar este mai degrabă o dorință puternică pentru ceva, cum ar fi pentru un obiect, o parte a corpului (de obicei, non-genitală), un anumit tip de material, etc. De fapt, aproape orice poate fi fetișizat. De exemplu, un fetiș în creștere este fetiș-ul pentru picioare: excitarea, plăcerea, apar adorând picioarele cuiva.

Care este diferența dintre un kink și un fetiș?


Să considerăm două exemple.

Mai întâi, un iubitor al stilului de viaţă BDSM, care, împreună cu partenera sa, experimentează jocuri de impact şi bondage, utilizând biciuri, flogger-e, sfoară, bare de distanţare, elemente de restricţionare a mişcărilor... acest cuplu adoră şi jocurile de roluri, îmbrăcându-se adecvat rolurilor pe care au ales să le joace în timpul sesiunilor BDSM: ei sunt un cuplu "kinky".

Un alt împătimit de BDSM este cu totul excitat gândind să experimenteze tortura organelor sale sexuale. Pentru el, aceasta este cea mai importantă plăcere, el consideră că nici o altă stimulare erotică nu se poate compara cu ceea ce simte în timpul play-ului ce implică tortura organelor sale sexuale (CBT). Pentru acesta, CBT este un "fetish".

Între cele două exemple, există o diferenţă.

Dar, ar putea fi încă un termen de care se poate să nu fi auzit încă:

Parafilia


Parafilia este atunci când o persoană are dorinţe sexuale ieşite din comun, care sunt adesea clasificate ca extreme sau periculoase. Câteva exemple de parafilia ar fi necrofilia (acte sexuale cu un cadavru), scat-ul (defecare sau obsesie sexuală cu fecale) și zoofilia (o dorință sexuală pentru animale).
Deci, în timp ce un kink și un fetiș sunt două lucruri diferite, ambele ar putea deveni parafilie dacă sunt extreme sau periculoase.

Sunt kink-urile și fetișurile întotdeauna sexuale?


Nu neapărat, chiar dacă termenii "kink" și "fetiș" sunt aproape întotdeauna folosiţi în legătură cu sexualitatea.

Este de menţionat că sunt persoane care nu sunt neapărat excitate şi nu au orgasm numai datorită fetişurilor sau kink-urilor lor, dar simt plăcere la auzirea, privirea, gustarea, senzaţia produsă de acestea într-un fel non-sexual. Şi mai sunt cei care se declară asexuali şi care pot avea şi ei kink-uri şi fetişuri.

Câteva kink-uri şi fetişuri comune:


Prezentarea unei liste exhaustive de kink-uri și fetișuri nu este posibilă. Ar fi pur și simplu imposibil să se știe sau să se educe alte persoane despre fiecare kink și fetiș care există, pentru că sunt unice pentru fiecare individ.
Jessical O'Reilly, Ph.D, spune:
"Fantezia sexuală este foarte variată în cadrul spectrului, astfel încât fetișurile ar putea fi pur și simplu un element al diversității noastre în ceea ce privește interesul sexual și excitarea. Asta înseamnă că vom avea gusturi diferite, la fel ca la mâncare."

Iată, totuşi, câteva dintre cele mai comune fetișuri:
- altocalcifilia: persoana este excitată sexual de tocurile înalte, purtate de obicei, de femei;
- scutece: excitarea sexuală este produsă prin purtarea şi/sau utilizarea unui scutec. Acest lucru este adesea asociat cu joc scat, jocurile cu urină, umilire, jocuri de vârstă, dominare;
- latex: unele persoane au ca o preferință sexuală îmbrăcămintea din latex;
- ciorapi: alte persoane sunt excitate sexual de purtarea sau vederea şi admirarea altora purtând ciorapi (cum ar fi ciorapii subţiri cu bandă, la femei).

Este bine să avem kink-uri şi fetişuri?


Da şi nu. Depinde de alegerea fetişului, intensitatea lui şi de cât de inofensiv este.

De exemplu, s-a demonstrat că mulți dintre cei care sunt activi în BDSM, cu un stil de viață plin de kink-uri şi fetişuri, au de fapt niveluri mai ridicate de funcționare socio-economică, sunt foarte inteligenți și în bună armonie interioară. Kink-urile şi fetişurile ar putea avea o conotație pozitivă, în aceste cazuri..

Pe de altă parte, există şi tulburările fetișiste. Atunci când există o atracție sexuală intensă la ceva (cum ar fi un obiect neînsuflețit sau o parte a corpului), care este cuplată şi cu stres clinic semnificativ personal sau (auto) - depreciere (socială, profesională, sau de altă natură).
Fapt interesant: tulburarea fetişistă este mult mai întâlnită la bărbați, spre deosebire de femei. Specialiştii spun că această tulburare este aproape exclusiv diagnosticată la bărbați.

Se dezvoltă kink-urile şi fetişurile în timp?


Acum că ştim câte ceva despre fetişuri şi kink-uri, putem să ne întrebăm de unde vin ele? Sunt înnăscute sau dobândite? Sunt ele o trăsătură genetică pe care o ducem cu noi în viaţă?

Potrivit Dr. Richard Krueger de la Columbia University Medical Center:

În general, o persoană poate să intre în contact accidental cu îmbrăcămintea din piele, păpuşi gonflabile sau părţi non-sexuale ale trupului partenerei/ului de joc, cum ar fi piciorul, degetele de la picior... : le găsesc plăcute, iar apoi le folosesc într-un context sexual.

Cu asta, să aruncăm o privire la ceea ce un alt expert are de spus despre dezvoltarea unui kink sau fetiș.

Samuel Hughes, cercetător la Universitatea din California, a decis să pornească o cercetare amplă pentru a descoperi de ce oamenii își dezvoltă kink-urile și fetișurile. El a constatat că cei care au avut unul sau mai multe kink-uri sau fetișuri intră într-una sau mai multe din următoarele cinci categorii:
- copilărie: în acest caz, kink-ul sau fetişul apare în jurul vârstei de 10 ani, înainte ca noţiunile de kink sau fetiş să fie înţelese sau să producă excitare sexuală;
- auto-explorare: între 5 şi 14 ani, un copil şi apoi pre-adolescent ar putea să înceapă să caute anumite feluri de activitate erotică, să îşi conştientizeze propriul trup, să descopere ce îi place;
- introspecție: între 11 şi 14 ani, pre-adolescenţii îşi conştientizează unele interese şi sunt capabili să aprecieze cum le influenţează viaţa, în mod pozitiv sau negativ;
- comunitate: în această etapă totul este ca tânărul să realizeze că ceilalţi împărtăşesc aceleaşi tipuri de fetişuri, ceea ce se întâmplă în jurul vârstei de 11 ani. Această comunitate este, de obicei, descoperită cu ajutorul internetului, evenimentelor, grupurilor sau conferinţelor, după 18 ani. Acest simţ al comunităţii dă, cel mai adesea, sentimentul de apartenenţă şi permite tânărului să perceapă fetişurile şi kink-urile sale într-o lumină pozitivă;
- explorare în afară: aceasta înseamnă că o persoană participă activ la realizarea kink-urilor şi a fetişurilor sale, adesea aceasta implicând practicarea lor cu un/o partener(ă) de joc BDSM.

Trecerea de la tabu la obişnuit


În sfârşit, poate fi interesant de știut că un kink sau fetiș se poate transforma în ceva cu totul obişnuit, în funcție de modul în care evoluează societatea.

De exemplu, un studiu a fost făcut de Gary Brooks, autor al Sindromului Centerfold, pe studenți MBA la Stanford. El a constatat că 88% dintre acești subiecți de testare "au citit" catalogul de lenjerie Victoria's Secret, în timp ce revista clasică Playboy a trecut practic neobservată. De ce asta?

Acum 15 ani, lenjeria intimă era considerată un fetiș. Și cei care au crescut în epoca revistei Playboy, probabil, continuau să creadă că era un tabu să se uite în ea. Astăzi, Victoria's Secret ar putea fi considerat echivalentul Playboy într-o anumită măsură, și pot fi găsite peste tot în lume. Diferența de astăzi este că vizualizarea și marketingul de lenjerie sunt acceptate social.

Un alt exemplu interesant de fetiș devenit comun în timp, îl reprezintă sânii foarte mari (măriţi chirurgical). Vă amintiţi de Baywatch? Pamela Anderson alerga pe plajă în costumul ei de baie roșu, strâns pe trup, ceea ce era un spectacol în sine, parțial erotic, dar şi pentru că era nou și incitant. Astăzi, industria chirurgiei plastice este în plină expansiune și admirarea unui decolteu adânc cu sâni măriţi chirurgical, este un eveniment aproape comun.

Și să nu uităm epoca victoriană, când vederea gleznelor goale era un eveniment deosebit ce putea trimite pe cineva la limita orgasmului!

Pentru a rezuma, este destul de greu, evident, a defini ce e un kink sau fetiș deoarece este, cel mai adesea, o experiență individuală foarte personală și unică, dar și datorită modului în care societatea evoluează continuu.
Cu toate acestea, dacă vă descoperiţi un kink sau fetiș, nu e cazul să vă simţiţi ciudat în legătură cu el, desigur, în afară de cazul în care respectivele kink-uri sau fetişuri provoacă probleme personale semnificative sau depreciere a personalităţii voastre,în acest ultim caz, fiind nevoie să apelaţi la sprijinul unui psiholog.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!