Să ne dăm bine seama unde se termină BDSM-ul şi unde începe abuzul

Recunoașterea abuzului în relațiile BDSM este esenţială pentru a avea relaţii sănătoase, care să se desfăşoare în siguranţă şi să aducă plăcere, satisfacţie şi împlinire.

Există o abundență de articole, tutoriale online precum și cursuri care detaliază linia despărţitoare între BDSM și abuz. Astfel de materiale explică diferența dintre jocul BDSM sigur și dinamica nesănătoasă care poate duce la suferință psihologică și fizică. Din păcate, învățarea şi experimentarea pentru a preveni vânătăile și leziunile ce ar putea interveni în decursul sesiunilor BDSM, sunt, cel mai adesea, mai simple decât protejarea împotriva abuzului emoțional.

Învăţarea, comunicarea și stabilirea unei dinamici constante a puterii sunt foarte importante.

Nu este cazul să fiţi speriaţi de BDSM; cunoscându-vă bine limitele, parţiale şi totale („soft” şi „hard”), precum și care sunt riscurile emoționale, acestea sunt garanţii că jocul BDSM se practică în condiții de siguranță în orice moment.

Pentru mulți, jocul BDSM – în special dinamica care implică dominarea și supunerea – poate acționa ca o manifestare a unei fantezii erotice sau a unei dorințe intense din interior.

În situația în care fantezia devine realitate, poate fi mai greu să se distingă când se termină BDSM-ul și începe abuzul. De exemplu, un Dominator își poate ține supusa la un nivel nerealist de supunere absolută, uitând, în entuziasmul său, că interacţionează cu o persoană reală, nu cu un caracter idealizat!

Abuzul în BDSM poate funcționa în ambele direcții. Un supus poate fi constrâns sau să se auto-convingă, că trebuie să fie total aservit Dominatorului lui, deci ar trebui să acționeze în conformitate cu orice comandă a Dominatorului său, chiar și atunci când va suferi, în consecinţă, disconfort fizic şi/sau emoțional.

Adevărat, există unii kinksteri care urmăresc să îşi împingă limitele. Recunoașterea abuzului în BDSM este primordială pentru bunăstarea emoțională și fizică a tuturor participanţilor în relaţiile şi sesiunile BDSM.

Este vital să vă cunoaşteţi foarte bine, să vă aflaţi şi apoi să vă comunicaţi bine limitele, precum şi să fie supravegheat în permanenţă, fiecare participant la o sesiune de joc BDSM, pentru a vedea cum se simte şi a evita ca scena de joc să meargă prea departe.

Cum rămâne o persoană cu picioarele pe pământ, este o alegere personală, dar o idee bună este ca Dominatorul şi persoana supusă lui/ei, să ia pauze regulate privind raportul de transfer de putere şi control și să comunice de pe poziţii de totală egalitate. Acest lucru va asigura un joc BDSM în siguranţă și va crea un cadru pentru a discuta despre ceea ce funcţionează și ceea ce nu funcționează în relaţia bazată pe transfer de putere, pentru a găsi soluţiile de armonizare.

O altă recomandare ar fi de a apela la un bun prieten vanilla din afara comunității, cu care să puteți vorbi liber. Astfel vă veţi păstra vederile de ansamblu sub control. Şi mai bine ar fi să găsiţi un terapeut ce deţine cunoștințe privind modul în care funcţionează relațiile BDSM cu dinamică de putere și riscurile emoționale implicate atunci când BDSM-ul se transformă în abuz, şi să îi cereţi sprijinul.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!