Încărcătura emoțională a bondage-ului fizic

Bondage-ul nu este doar un act senzual - este unul simbolic.

Observând din poziția unui privitor curios, sau dacă ești nou în scenele BDSM, s-ar putea să te întrebi de ce place oamenilor bondage-ul.

Legările implicate variază de la simplu elaborat, de la o cravată înfășurată pe încheietura mâinii la un ham pentru corp și mai mult. Cum arată? Ce găsesc fascinant în bondage persoanele implicate? O mare parte din ceea ce vedem în bondage, mai ales atunci când e vorba de un observator față de un participant, este estetica vizuală și percepția a ceea ce s-ar putea simți fiind imobilizat fizic. Cu toate acestea, această imagine vizuală exterioară nu evidențiază legătura mai profundă formată între cel care face legarea și cel care e legat. Nu e întotdeauna vorba de dominare. Nu e întotdeauna vorba de satisfacția sexuală. Și, în timp ce unii cititori ar putea fi familiarizați cu bondage-ul ca un act de intimitate, pentru alții, aspectul emoțional al legărilor cu frânghii ar putea veni ca o surpriză.


Stigmatul implicat de bondage


Există încă un anume stigmat atașat oricărui fel considerat de majoritate drept "deviant" privind practicile senzuale, indiferent dacă actul este de fapt deviant sau nu. Imaginile de joc de putere, sex dur, dominare (sau chiar înrobire) apar de multe ori în prim-plan, afișate de lumea vanilla, ca fiind deviante. Este un indiciu al lipsei de educare și al falsității legate de modul în care societatea se raportează la intimitate și actele senzuale.

Observați că în ultimul paragraf s-a folosit cuvântul senzual de două ori, spre deosebire de sexual. E o diferență.
Jocul senzual evocă emoții și implică modul în care simțurile ar putea fi captate și apoi eliberate. El nu se bazează pe sex, deși sexualitatea și energia sexuală intră într-adevăr în jocul de bondage. Mai degrabă decât să limiteze actul de bondage la un aspect al sexului, actele senzuale se bazează pe o gamă largă de emoții și, mai presus de toate, pe încredere.

Pentru cei începători, nu vă amăgiți!

Prima dată când veți derula o lungime de frânghie și veți încerca să legați persoana supusă, nu va ieși ceva foarte estetic, va fi nevoie de multă comunicare de stabilire a limitelor, de depășire a lor cu consimțământ, vor fi greșeli din care trebuie învățat pentru a fi ocolite pe viitor, - învățare prin exersare și o parte de la cealaltă, prin comunicare. Poate vor fi de acceptat, la început, și zâmbetele martorilor privind rezultatul primelor legări ...

Dar, în timp, se va vedea cum senzualul din bondage va evolua la mult mai mult decât legarea unei părți de către cealaltă: ambele părți se vor concentra mai bine să transforme știința legării în artă, să învețe să dea și să primească, să dezvolte o legătură mult mai profundă decât și-ar fi imaginat să fie posibil!

De ce bondage?


Ce simțim când suntem angajați în jocul de legări cu frânghii? De ce se formează o legătură atât de puternică în prietenia noastră, și nu numai? De ce folosim frânghiile când am putea împărtăși orice alte hobby-uri pe care le avem în comun? Experimentând legarea din ambele poziții, de persoană care leagă, rigger, și persoană legată, rope bunny, apare un răspuns posibil: simbolistica.
Bondage-ul poate simboliza plasarea încrederii fizice într-un partener, ca un aspect major pentru care partenerii să includă bondage-ul în actele lor senzuale.

Cu o legătură simplă la încheietura mâinii, sau una ce restricționează vederea, dând o formă fizică legăturii bazate pe încredere, poate aduce fizicalitate trăirilor și zbuciumului interior, și asta, la rândul ei, produce catarsis.

Suprapunând stresul de fiecare zi, frustrările de respingere, luptele din viață cu diferitele ei piedici - peste actul fizic de a se zbate în legături și sentimentul de a se simți restricționat(ă), adaugă o componentă tangibilă emoțiilor intangibile. Împinge ideile abstracte în lumea fizică, oferind un mod de a face zbuciumul sufletesc să devină fizic și astfel să poată fi depășit.

Utilizarea bondage-ului fizic pentru a învinge stresul emoțional


Legarea poate să ajute să elibereze stresul de la serviciu, din viața de fiecare zi, să dea ceva concret cu care să se lupte, transformă abstractul în ceva cu care să se poată confrunta și ce poate fi învins. Un rol important în acest proces, îl are și încercarea de a se elibera din legăturile fizice. Nu întotdeauna un play de bondage trebuie să cuprindă și lupta de eliberare din legături, este la alegerea partenerilor de joc. Totuși, efortul de eliberare din legăturile fizice poate aduce mai multă ușurare din cele mentale, aspect ce transformă sesiunea de bondage fizic în ceva mult mai profund și care răsplătește din plin.

Persoana care leagă devine mai încrezătoare pe măsură ce capătă experiență, ceea ce dă un sentiment de liniște și siguranță persoanei supuse bondage-ului și transmise prin intermediul frânghiei și al atingerilor în timpul legării. A te încrede în persoana care te leagă, aduce o mare încărcătură emoțională pozitivă pentru persoana care e legată și care va returna starea de bine persoanei care a legat-o, emoțiile și percepțiile fiind transmise prin frânghie ca printr-un canal de comunicare.

Jocul de bondage este o experiență puternică.


La început, ceea ce percep părțile este mai mult eliberarea sexuală, iar pentru partea dominatoare, și plăcerea exercitării puterii. Pe măsura experienței, se dobândește mult mai mult decât finalitatea sexuală, uneori sexul nemaifiind obligatoriu în timpul jocului de bondage. Partenerii se bucură împreună de încredere, senzațiile pe care le dau frânghiile în contact cu pielea, dar și cele induse de restricționarea mișcărilor, ajungându-se la o relație mult mai profundă decât s-ar fi așteptat la început. Frânghia este conducta prin care s-a ajuns acolo. Cele două părți și-au sporit încrederea una în cealaltă, se dăruiesc una celeilalte cu devotament: nu este sexual, este senzual!


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!