Bondage cu beneficii, ce am învățat din BDSM

Vorbind cu curaj, asumându-ți responsabilitatea, rămânând prezent(ă) și având încredere, sunt atitudini care fac relațiile BDSM mult mai bune și plăcute.

În zilele noastre, ca urmare a popularității filmului "Fifty Shades of Grey" (Cincizeci de umbre ale lui Grey), mai multe persoane vorbesc despre BDSM: ceea ce era odată privit de către lumea vanilla, ca o perversiune bolnăvicioasă și uneori încă este citat ca "fixație sexuală neobișnuită", BDSM-ul devine din ce în ce mai mult un domeniu comun.

Mai mult, un studiu publicat în "Journal of Sexual Medicine in May", conchide că practicanții BDSM pot fi mai sănătoși mintal decât echivalenții lor vanilla. Studiul a arătat, printre altele, că cei ce au practicat BDSM au avut "sentimente de atașament și siguranță în relațiile lor".
Surpriză? Pentru mine nu, cred cu inima deschisă că așa este și că este o bună învățătură de urmat.


Propriul meu avocat


O debutantă în BDSM, poate fi ezitantă în folosirea cuvântului de siguranță: pentru a evita orice conflict, pentru a nu întrerupe sesiunea, pentru a fi docilă și ascultătoare, pentru a evita să vorbească, să nu deranjeze. Se poate obișnui să aștepte de la ceilalți participanți la sesiunile BDSM să își dea seama de nevoile sale, ceea ce nu funcționează aproape niciodată! Urmarea poate fi să se simtă frustrant, ca și când ceilalți ar uita de nevoile ei.
Ducând o asemenea tendință într-o sesiune BDSM, poate fi foarte neplăcut și, în ultimă instanță, chiar periculos. Nu este ceva pozitiv de făcut pentru ea sau pentru partenerul de joc.

BDSM-ul m-a învățat să fiu total onestă, deschisă și să îmi exprim clar, cu voce tare, nevoile: este mult mai bine pentru toate părțile implicate.

Asumă-ți responsabilitatea


Iubesc cum sună să fiu supusă! Ca persoană care am lucrat întotdeauna în locuri unde am avut de spus oamenilor ce să facă, a lăsa pe altcineva să ia deciziile în ceea ce mă privește, este foarte atrăgătoare pentru mine.

La început, am așteptat mult ca partenerul de joc să își imagineze ce aveam nevoie să facă pentru mine. Îmi imaginam că, dacă el nu a spus nimic despre nevoile sale și a părut să se simtă bine, la fel va putea face ce am nevoie, fără să spun nimic. Vă dați seama cât de bine a funcționat asta...

BDSM-ul învață că nu este în întregime sarcina partenerului Dominator să facă toată treaba grea. Persoana supusă are propriile responsabilități.

Trăiește în prezent!


Într-o sesiune de joc BDSM, ca într-o simplă discuție în bucătărie, trebuie să fii total acolo, cu sufletul și cu mintea: asta înseamnă a avea o relație.

Încrederea


Nu m-am încrezut niciodată în totalitate în alte persoane când a fost vorba de a avea grijă de trupul meu. Când am început să particip la sesiuni BDSM, nu am reușit să cedez total controlul, până când partenerul a înțeles și mi-a atras atenția că nu mă va răni și că în cazul în care voi folosi cuvântul de siguranță, se va opri.

Chiar dacă discutasem înainte ce vom face, stabilisem un cuvânt de siguranță, eu tot mă apăram, din instinct. Odată ce am realizat asta și am lăsat garda jos pentru puțin, experiența a devenit mult mai bogată. Și am învățat că trebuie să particip la sesiuni numai cu persoane în care am cu încredere.

BDSM-ul învață că a avea încredere în partenerul de joc este necesar pentru a avea o experiență reușită, care să aducă satisfacție ambilor parteneri. Se aplică atât în dormitor cât și în afara lui.

Sexul ca terapie?


Să recapitulăm ceea ce am învățat practicând BDSM-ul:
- Când ești neclintit(ă) privind nevoile personale în timpul sesiunilor BDSM, toți cei implicați vor avea o experiență mult mai plăcută;
- Nu e numai sarcina Dominatorului să facă tot ce e mai greu, persoana supusă lui are propria ei responsabilitate;
- Este important să fii întotdeauna prezent(ă) și atent(ă) cu adevărat în timpul sesiunilor de joc, pentru a fi o participare egală, o relație echilibrată;
- Încrederea în partenerul de joc BDSM este importantă pentru a avea o experiență specială, care să aducă satisfacție deplină ambelor părți.

Observăm mai sus că nu este doar o listă de aspecte care fac BDSM-ul să fie de succes, ci este o listă ce conduce la relații de succes, care aduc multă plăcere și satisfacție.

Nu știu dacă aș sfătui pe toată lumea care are probleme în relație să își cumpere o padelă și niște frânghii pentru bondage. De fapt, este decizia fiecăruia cum să se autodescopere și să aducă în relație cea mai bună formă a sa, dar BDSM-ul poate face o persoană să fie un partener mult mai bun, atât în dormitor cât și în afara acestuia.

Spune-ne cum trăiești BDSM-ul în România, împărtășește-ne experiențele tale.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!