Importanţa zgărzii în BDSM

Zgărzile sunt diferite ca formă şi simbolistică pentru fiecare adept al BDSM-ului:fiecare are propriile semnificaţii, nevoi, preferinţe, când este vorba de zgardă. Zgărzile sunt utilizate adesea în relaţiile D/s, în scenele de joc BDSM.

Sunt şi aspecte comune în utilizarea zgărzilor, precum şi protocol în acordarea lor, aşa cum se va prezenta în continuare.


Reguli şi protocol privind acordarea zgărzii


Zgarda e acordată de Dominator supusei sale: ceea ce trebuie să facă supusa ca să o merite, e diferit şi specific la fiecare Dominator în parte. Zgărzile nu sunt elemente de joc şi nici accesorii ale ţinutei sau bijuterii, chiar dacă pot fi şi foarte plăcute vederii. Orice adept al BDSM-ului va spune că zgarda e un element important, iar retragerea ei este un gest cu puternică semnificaţie, aşa cum, acordarea ei trebuie să fie făcută după pregătire serioasă şi o decizie bine gândită.

Funcţiile zgărzilor


- Simbolizează relaţia Dominator - supusă sau Stăpân - sclavă;
- Sunt purtate ca semn al proprietăţii şi protecţiei;
- Au rol în jocul BDSM, când sunt mai ales din piele şi de ele sunt ataşate lese, lanţuri…
- Zgărzile de luare în considerare sunt utilizate în perioada de probă şi antrenare a supusei sau sclavei, caz în care simbolizează proprietatea cel puţin temporară şi protecţia Dominatorului pe perioada în care acesta antrenează supusa şi se cunosc mai bine, în vederea unei relaţii permanente.

Tipuri de zgărzi


Zgarda de purtat toată ziua arată ca o bijuterie, sau poate să fie chiar o bijuterie care are rolul de zgardă, asta şi pentru a nu atrage atenţia în lumea vanilla, unde o bandă lată de piele purtată la gât, ar putea stârni comentarii sau întrebări la birou, la şcoală…

Zgarda formală permanentă adesea are un mecanism de încuiere cu chei pe care le va deţine numai Dominatorul. Aceste zgărzi vor fi uşor recunoscute de cei ce cunosc stilul de viaţă BDSM, dar ar putea fi considerate drept bijuterii cu design special, de către ceilalţi.

Zgărzile pentru jocul BDSM se folosesc în timpul şedinţelor de joc de acasă sau de la club, de multe ori de ele ataşându-se o lesă, lanţuri cu cleme sau mini-pompe de vacuum cu vibraţii, pentru sfârcuri .

Pentru cei dintre noi care trăim şi iubim stilul de viaţă BDSM, zgărzile sunt toate importante dar nu toate au aceeaşi semnificaţie: când Dominatorul prinde zgarda la gâtul sclavei sale, semnificaţia este profundă, nu e aceeaşi cu zgarda de joc, prinsă cu ocazia unei şedinţe de bondage şi spanking, de exemplu.
A închide zgarda la gâtul supusei, fie că este în timpul ceremoniei de acordare a zgărzii, cu toată sinceritatea, similar unei ceremonii de căsătorie, sau ca recunoaştere a unei relaţii serioase, angajate, pe termen lung, - este un pas important pentru orice adept al stilului de viaţă BDSM. Pentru multe supuse, este o mare mândrie şi responsabilitate să poarte zgarda prinsă la gâtul lor de către Dominatorii cărora li s-au predat. Dacă un Dominator are datoria să obţină în permanenţă consimţământul şi încrederea supusei, supusa care apreciază ca importantă închiderea zgărzii la gâtul său de către Dominatorul ei, va munci să îşi păstreze zgarda. Când un Dominator desprinde zgarda de la gâtul supusei şi o înlătură, semnifică sfârşitul relaţiei.

Pe măsură ce evoluezi în relaţia BDSM, zgărzile îşi vor schimba semnificaţia pentru tine, în etape. De la zgărzile de joc, care semnifică împlinirea nevoilor tale sexuale, în special, până la cele formale, care simbolizează angajamentul profund faţă de partenerul tău, poţi găsi zgarda potrivită pentru viaţa ta, relaţia ta şi nevoile tale.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!