Jocul cu temperatură în BDSM

Jocul cu temperatură poate adăuga o dimensiune specială vieții sexuale în stilul BDSM, atât timp cât se face în siguranță și se folosesc instrumentele adecvate.

Probabil că sunteţi deja familiarizaţi cu ideea de a aduce gheață sau ceară fierbinte în dormitor, chiar dacă nu le-aţi folosit încă niciodată personal în timpul sexului.

Jocul de temperatură poate părea simplu, chiar plictisitor de la distanță. Cu toate acestea, atunci când luați în considerare toate posibilitățile disponibile, această parte concentrată pe senzație a tărâmului fetişist poate adăuga culoare sesiunilor de jocuri BDSM, în moduri neașteptate dar foarte plăcute. De asemenea, jocul de temperatură poate fi practicat împreună cu alte tipuri de jocuri BDSM, cum ar fi cele cu restricţionarea mişcărilor (bondage) sau senzoriale (restricţionarea vederii, de exemplu).

Sunteți interesat să vă extindeți gama de acţiune în jocul de temperatură? Acest articol cuprinde sfaturi și idei pentru experimentarea cu senzaţii de cald și rece pentru a adăuga plăcere, emoție și varietate.


Ce este de fapt jocul de temperatură?


Jocul de temperatură poate implica nelimitate metode de utilizare a senzaţiei de cald sau rece pentru a spori experiența fetişistă și sexuală. Puteţi decide să utilizați obiecte sau substanțe pe care le aveţi deja la domiciliu, cum ar fi un sos, ceară sau sirop de ciocolată fierbinte.

Puteți, de asemenea, încălzi sau răci jucăriile sexuale care conduc, în condiții de siguranță și în mod eficient, temperatura, cum ar fi dildo-uri de sticlă sau cleme metalice. Puteți utiliza chiar și setările cu temperaturi extreme, ar fi o saună sau o curte cu zăpadă. Cerul e limita, așa că nu ezitați să fiți creativi.

Sfaturi generale de siguranță pentru jocul de temperatură


În conformitate cu modelul de etică frecvent îmbrățișat de adepţii BDSM-ului, „Safe, Sane and Consensual”, respectiv, „Sigur, Sănătos şi Consensual”, veți dori să evitaţi orice posibilitate de daune reale fizice, mentale, sau emoționale. Acest lucru înseamnă luarea de măsuri de precauție pentru a evita boli, arsuri, sau alte leziuni - înainte, în timpul și după sesiunile de joc.
Jocul cu foc este un tip de joc de temperatură la limită, care necesită antrenament pentru a fi făcut în condiții de siguranță. Vă recomandăm să învățaţi prin instruire personală de la un mentor calificat sau profesor înainte de a încerca acasă.

Aici ne vom concentra pe măsurile de siguranță de bază ce implică acţiuni de prevenţie pe care realizându-le, practicanţii se așteaptă să fie fericiţi și (în mod rezonabil) neatinşi, la finalizarea jocului cu foc, fără o formare specializată.

1. Fiți pregătiți pentru situații de urgență


Ca și în orice tip de joc BDSM, trebuie să se aibă în vedere, întotdeauna, cel mai rău scenariu, pentru a lua toate măsurile să aibă loc cel mai bun dintre ele. Orice ai face, trebuie să ai la îndemână instrumentele necesare dacă tu sau partenerul tău se întâmplă să aveți probleme sau o anumită senzație devine prea intensă:
- Dacă vă jucați cu lumânări, asigurați-vă că aveți un extinctor în apropiere;
- Dacă îţi hrăneşti supusa cu ardei iute super picant, să ai lapte la îndemână pentru a neutraliza arsura;
- Dacă vă jucaţi cu rece sau frig, asigurați-vă că aveți o modalitate rapidă de a vă încălzi din nou. Nimeni nu vrea să răcească după ce a avut un timp plăcut de joc BDSM.

2. Alege dispozitivul potrivit pentru jocul de temperatură


Obiectele, instrumentele și substanțele pe care le utilizați trebuie să fie adecvate pentru jocul de temperatură. De exemplu, unele lumânări sunt făcute din ceară care arde la temperaturi ridicate și vor produce cicatrici pe piele, poate chiar permanente. În cazul în care jocul cu ceară este pe placul dvs., procuraţi de la un magazin specializat, lumânări care ard la temperaturi mai mici, proiectate pentru a practica în siguranță jocurile BDSM cu ceară fierbinte.

De asemenea, veți avea nevoie de instrumente fabricate din materiale care pot atinge uşor, în condiții de siguranță, temperaturi ridicate sau scăzute, cum ar fi metal, sticlă sau piatră. Dildo-urile sau jucăriile sexuale din plastic, de exemplu, nu sunt alegeri ideale.

3. Întotdeauna testează pe propria piele instrumentele alese pentru jocul de temperatură


Dacă acționați ca partea dominator sau conduceți sesiunea în timpul jocului, testați-vă instrumentele și substanțele pe voi înşivă înainte de a le utiliza pe partenerul vostru. Trebuie să ai o înțelegere clară a sentimentelor și senzațiilor pe care le generezi.

Persoana supusă doreşte să încerce „figging” (introducerea în zonele intime, anal sau vaginal, a unei bucăţi de ghimbir)? Încearcă-l tu mai întâi. Vrei să stropeşti cu lubrifiant fierbinte organele ei genitale? Fă-o mai întâi asupra ta. Dacă este prea mult pentru tine, sunt șanse să fie prea mult şi pentru ea.

4. Nu vă lăsați niciodată partenerul de joc singur în timpul sesiunilor BDSM


Dacă vrei să îţi pedepseşti supusa pentru un comportament neascultător, ar putea să îţi vină în gând să o trimiţi să stea afară în frig, singură, pentru o vreme.

Nu contează cât de obraznică a fost, nu ar trebui să o laşi nesupravegheată în timpul jocului, pentru perioade lungi de timp. Dacă te decizi să te îndepărtezi pentru a crea iluzia de abandon sau un sentiment similar, stai în apropiere și întoarce-te frecvent pentru a verifica cum se simte.

5. Fiți conștienți de urticarie


Urticaria este o afecțiune a pielii care se materializează sub formă de înroşiri, mâncărimi, pustule, într-o zonă localizată. La unele persoane, această reacție poate fi declanșată de contactul cu temperaturi ridicate sau scăzute sau de o schimbare bruscă a temperaturii. Oricât de ciudat ar părea, urticaria este pur și simplu un răspuns histaminic, adesea cauzată de alergii și inflamații apărute ca urmare a suprasolicitării sistemului imunitar.

Dacă tu sau partenerul tău observaţi semne de urticarie în timp ce experimentaţi jocul cu temperatura, opriți ceea ce faceți și lăsați reacția să dispară. Să știți că urticaria poate însoți, de asemenea, anafilaxie, o reacție alergică severă, care poate pune viața în pericol. Solicitați asistență medicală în caz de amețeli, dificultăți de respirație sau umflarea buzelor, pleoapelor sau limbii.

Vorbind de alergii...


Nu știi niciodată ce substanțe ar putea fi iritante sau supra-solicitante pentru sistemul imunitar al partenerului tău, așa că întreabă întotdeauna despre acest lucru în timpul negocierilor dinainte de joc. Ar fi rău, de exemplu, să-ți legi la ochi persoana iubită și să o surprinzi prin turnarea siropului de ciocolată caldă în gură doar pentru a afla că are intoleranță la ea!

Nu este de loc sexy sau romantic! Evitați acest lucru prin a cere detalii despre alergii, intoleranțe, sau orice altceva care ar putea sta în calea distracției.

6. Niciodată nu neglija îngrijirea de după joc (aftercare)


Prezența sau absența îngrijirii ulterioare poate fi determinantă pentru reuşita unei întâlniri intime şi de joc BDSM. Deși unele forme de joc de temperatură pot părea destul de blânde, diferite persoane reacționează diferit la jocul de senzații. Ceea ce ar putea fi ușor dureros sau stimulativ pentru tine poate fi cutremurător sau deosebit de dificil pentru partenerul tău, mai ales dacă este prima dată când încearcă această experiență în contextul schimbului de putere.

Cu excepția cazului în care tu și partenerul tău aţi convenit în mod specific că îngrijirea de după joc (aftercare) nu este necesară sau de dorit, păstraţi timp suficient pentru a încheia sesiunile cu aftercare. Faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că toţi participanţii pleacă de la jocul BDSM simțindu-se în siguranță, respectaţi, apreciaţi și îngrijiţi. Amintirile frumoase fac loc posibilității de a avea parte de mai multe momente bune în viitor. Întotdeauna merită efortul.

Articole comune de uz casnic pe care le puteți utiliza pentru jocul de temperatură


Consideraţi aceste elemente și în ce măsură vă stârnesc interesul.

- Cuburi de gheață
- Îngheţată
- Ciocolată topită
- Caramel
- Fructe refrigerate
- Frișcă
- Sos fierbinte
- Ardei iute
- Ceai fierbinte
- Legume congelate
- Șampanie refrigerată
- Ghimbir crud.

Substanţe:
- Ceară fierbinte
- Lumânări de masaj
- Ulei de masaj încălzit
- Lubrifiant încălzit
- Balsamuri medicamentate
- Crema de capsaicină.

Obiecte din sticlă, metal sau piatră:

- Dildo-uri
- Dopuri anale
- Rotiţe Wartenberg
- Cleme
- Bile Kegel
- Cuțite cu tăiş neascuţit
- Lanţuri sau bijuterii
- Jucării sexuale din oțel inoxidabil.

Folosirea jucăriilor tale sexuale pentru jocul de temperatură


După cum s-a menționat mai sus, jucăriile sexuale din sticlă, metal sau piatră sunt cele mai potrivite pentru acest tip de joc BDSM. Pentru jocul ce implică căldură, pur și simplu umple un castron cu apă caldă și scufundă jucăriile sexuale rezistente la apă în ea, timp de 5 până la 15 minute. (NU se recomandă încălzirea jucăriilor cu ajutorul unei sobe, cuptor sau cuptor cu microunde.)

Pentru a vă răci jucăriile sexuale, le puteți lăsa într-un castron cu apă rece sau le puteți pune puțin în frigider sau congelator.

De exemplu, puteţi folosi un stimulator clitoridian din aluminiu, rezistent la apă, excelent pentru jocul de temperatură! Puteți să-l puneți în congelator să se răcească sau puneți-l în apă caldă să se încălzească (fiind 100% impermeabil, este sigur să fie încălzit în acest fel).

Acest stimulator este, de asemenea, excelent pentru explorarea jocului cu gheață! Puteți plasa bucăți mici de gheață în capul lui, care pot pulsa și vibra, pentru stimularea refrigerată pentru clitoris, vulvă, sfârcuri, penis, sau orice alte zone erogene pe care doriți să le explorați!

Ai putea încerca şi un vibrator cu încălzire, de asemenea!

Când veţi considera că e gata, testați temperatura jucăriei pe interiorul propriei încheieturi a mâinii pentru a vă asigura că nu va fi prea caldă sau prea rece pentru a fi utilizată pe organele genitale sau în interiorul corpului persoanei care primeşte. De asemenea, luați în considerare aducerea unui castron cu apă caldă sau rece în dormitor sau în spațiul de joc, având în vedere că jucăria va reveni, în timp, la temperatura camerei.

Utilizarea lubrifiantului pentru jocul de temperatură


Lubrifiantul obişnuit poate fi încălzit sau răcit înainte de o sesiune de joc, la fel ca orice alt lichid. Trebuie doar să umpleți un castron sau un pahar cu apă la temperatura dorită și să ţineți sticla în interior, timp de 10-15 minute. Nu uitaţi să verificați întotdeauna temperatura prin aplicarea uneia sau a două picături pe încheietura propriei mâini, înainte de a folosi lubrifiantul în jocul de temperatură.

Există, de asemenea, anumite tipuri de lubrifiant formulate în mod special pentru jocul de temperatură. Ele creează senzații de cald, rece sau furnicături fără să faci nimic! Fii precaut însă, cu lubrifianţii concepuţi pentru a desensibiliza, deoarece utilizându-i, poate deveni dificil să evaluezi dacă o senzație de durere sau de stimulare este prea mult pentru tine.

Deci, te simți inspirat(ă)? Să ai un timp excelent, indiferent dacă aplici sau primeşti un joc de încălzire, de răcire, sau ambele! Distrează-te şi fii în siguranţă!


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!