Zece lecții importante pe care le-am învățat când am descoperit scena fetiş BDSM locală din România

Se pare ca mai mulți oameni decât oricând experimentează fetişuri. Mulți fac acest lucru în intimitatea caselor lor și învață din cărți și de pe site-uri ca acesta. M-am gândit că ar fi chiar mai util să îmi explorez scena mea kink, în același timp. Găsirea scenei fetişiste care mi se potriveşte cel mai mult, a fost una dintre cele mai transformatoare experiențe din viața mea. Iată cele 10 lecții importante pe care le-am învățat în această împrejurare.


Se stabilesc mai întâi, limitele


Într-o scenă fetişistă, este firesc ca participanţii să negocieze ceea ce este și ce nu este în regulă să se facă, înainte de a începe sesiunea. În esență, persoana supusă stabilește în mod explicit limite simple şi totale („soft limits”, „hard limits”) cu Dominatorul. Limitele dure (hard) sunt lucruri pe care nu vrei să ți le faci sub nici o formă. Limitele soft sunt de obicei lucruri pe care poate încă eziţi să le încerci, dar poate le vei încerca într-o formă mai uşoară, cândva. Sau ești dispus să le faci doar cu anumite persoane sau în anumite momente.

Există liste de verificare BDSM pe care le puteți imprima pentru a vă ajuta să aveți aceste discuții. Indiferent de limitele persoanei supuse, este o practică standard să fie clar stabilite înainte de joc. Acest lucru este deosebit de important, deoarece Dominatorii și persoanele supuse sunt operează dincolo de normele sociale majoritare, având alte limite privind ceea ce este bine și rău, în unele situaţii.

Am găsit că este bine ca procesul de stabilire a limitelor în practica mea BDSM trebuie să înceapă prin a-mi stabili limitele în viața mea personală. Am început să fac un pas înapoi faţă de acei prieteni sau rude care au ignorat limitele pe care le-am stabilit. De asemenea, am căpătat experienţă în a exprima clar aceste limite, în primul rând.

Ceva ce poate părea înfricoșător dar care nu îţi va face rău


Este absolut natural să evităm ceea ce ne produce teamă. Frica este o emoție extrem de intensă. Adesea, frica ne limitează în moduri care ne împiedică supraviețuirea. Frica ne-ar putea împiedica să schimbăm locurile de muncă atunci când angajatorul nostru actual nu ne tratează bine - sau ne-ar putea împiedica să ne uităm la alte oportunități. Frica ne-ar putea face să rămânem într-o relație nesănătoasă pentru că ne este frică să fim singuri.

Când m-am alăturat comunității BDSM, eram neliniştită, mă temeam. Provocarea acestor temeri a ajuns să fie incredibil de împlinitoare pentru mine. A fost o grabă să-mi înving și să depăşesc temerile. În acest proces, am aflat, de asemenea, că eu sunt capabilă de a soluţiona mult mai mult decât am crezut că aș putea.

Fie că este vorba de un nou tip de act sexual pentru care ai emoţii la început, fie că este o mare schimbare în viață, necunoscutul poate fi terifiant. Este aşa cum unele dintre cele mai bune lucruri în viață sunt. Înfruntarea temerilor este singura cale prin care crești.

Poți tolera durerea şi supravieţui


Una dintre cele mai mari lecții pe care le-am învățat a fost că doar pentru că cineva suferă (inclusiv eu), aceasta nu înseamnă că cineva a făcut ceva greșit. De asemenea, am învățat că doar pentru că ceva doare acum, nu înseamnă că va durea pentru totdeauna.

De fapt, o mulțime de schimbări pozitive necesită să tolerezi durerea sau disconfortul pe drumul împlinirii obiectivelor. Oamenii înțeleg de obicei acest lucru atunci când vine vorba de schimbări cum ar fi o dietă sau a merge la sala de sport, dar, de obicei, le vine greu să transforme suferinţa în creștere emoțională.

Experimentarea BDSM mi-a crescut direct toleranța la durerea fizică, dar asta nu a fost singura schimbare. Ea m-a ajutat să îmi dezvolt auto-controlul și capacitatea de a întârzia gratificarea, două puncte forte pe care le folosesc în viața personală.

Poți face tu!


Am fost ca multe alte persoane care participă pentru prima dată într-o scena lor fetişistă locală: nesigură pe mine, puţin ruşinată de a încerca aspecte considerate îndeobşte tabu, dar curioasă.

Ceea ce am găsit a fost o comunitate cu un nivel înalt de acceptabilitate. Ca orice comunitate, are şi ea ciudăţeniile sale, dar în general, am observat un model foarte încurajator: persoanele care au fost active pe scena fetişistă pentru un timp, îşi stăpâneau fetişurile. Nu păreau rușinate deloc. Erau mândre de ele.

Încetul cu încetul, pe măsură ce petreceam timp cu ele, mi-am construit propriul sentiment de securitate personală. De-a lungul timpului, lucrurile mărunte pe care oamenii mi le spuneau în scop de critică, au devenit pentru mine, mai puțin critici veritabile și mai mult ca zgomot de fond. În cazul în care acea critică nu a venit de la o sursă pe care să o respect, pur și simplu am încetat să fiu afectată de respectiva critică. Am constatat că, în loc să mă îndoiesc de mine, am început să mă îndoiesc de acele persoane care criticau fără să fie la curent cu subiectele în cauză sau destule cunoştinţe despre domeniul respectiv.

Odată ce m-am oprit să mă simt ruşinată mereu de mine și să răspund cu umilinţă criticilor venite de la alții, m-am concentrat mai mult pe construirea și înțelegerea propriului meu sistem de valori şi pentru a defini ce este și ce nu este important pentru mine.

Din nou, acest lucru mă ajută nu doar în cadrul comunității fetişiste. Am devenit un manager și consultant mai eficient la locul de muncă. M-a făcut să fiu o prietenă mai bună.

Există o diferență între un Dominator adevărat și un obsedat de control


Multe persoane începătoare în BDSM vor începe prin a căuta contacte pe net şi a comunica cu cei găsiţi acolo. În timp ce acest lucru poate fi un mod ușor și discret de a găsi persoane cu aceleaşi interese, poate fi foarte dificil online de a diferenția între persoanele care sunt sănătoase, cu experiență în dominare, și cele care pretind a fi dominatoare şi la care experienţa se limitează la a fi vizionat câteva filme porno de proastă calitate.

Un bun Dominator:
• Este interesat să i se ofere consimțământul din partea persoanei supuse lui ;
• Va negocia și va respecta limitele stabilite şi ţine să fie stabilite limitele;
• Nu preia doar puterea și controlul, ci își asumă responsabilitatea!

În timp ce ar putea fi chiar înfricoșător să abordezi pentru prima dată, un grup BDSM în viața reală, am constatat că a fi conectat la o comunitate BDSM locală este una dintre cele mai bune moduri de a rezolva această diferență între ceea ce spune şi pare, la prima vedere, o persoană, şi ceea ce este cu adevărat. E mult mai ușor să spui toate aceste lucruri personal.

Suntem diferiţi, de aceea consimțământul este important


Există unele zicale comune în BDSM care recunosc că, în timp ce unii oameni sunt adepţi ai anumitor aspecte şi proceduri BDSM, iar alte persoane nu sunt, este în regulă.

Ceea ce este important aici este că în BDSM se recunoaște deschis că ceea ce este fetiş şi plăcere pentru o persoană, poate fi neplăcută alteia.

Este cel mai important ca orice fac persoanele în interacţiune, să implice un consimțământ clar. În cazul în care ceea ce se face mulţumeşte pe toată lumea care va fi astfel, fericită și nu se face rău nimănui (spre deosebire de a produce durere, pentru că așa cum am scris mai sus, durerea nu este neapărat rea în contextul potrivit), atunci este un moment bun.

Aceasta a fost o idee cu adevărat eliberatoare care m-a urmat peste tot. Poate că anumiți oameni nu au primit alegerile mele de viață, dar asta a fost de înţeles pentru mine și pentru cei apropiați mie și asta a fost cu adevărat important.

Nu aveți încredere în oamenii care nu vă respectă limitele!


Odată ce te obișnuiești să stabilești în mod explicit limitele do joc BDSM, devine dureros de clar cine nu le respectă. Și care le va viola în mod repetat.

Aceasta a fost o realizare dureroasă pe termen scurt, pentru că am pierdut unii oameni din viața mea. Totuși, a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Pentru că am avut mai mult timp pentru oamenii care au respectat limitele mele, am avut, de asemenea, mai mult timp și energie pentru a urmări lucrurile care să mă împlinească, mai degrabă decât cele care m-au secătuit.

A fost o mare lecție. Oamenii acționează în mare parte la fel când le spui da. Când începi să refuzi oamenii, vezi cu adevărat cine sunt. Pentru că oamenii pot tolera un rezonabil declarat "nu". Dacă nu poate accepta un nu, nu e o persoană în care ar trebui să ai încredere. Nu contează dacă este Dominatorul tău, cel mai bun prieten de la colegiu, sau soacra ta…

Înveți să recunoști adevăraţii fetişişti să îi diferenţiezi de cei simulatori


Am întâlnit unele dintre cele mai aventuroase, distractive şi geniale persoane în zona mea de activitate BDSM.

Dar am întâlnit, de asemenea, şi unele care se umflau în pene cu experienţe fetişiste şi competenţe pe care nu le deţineau, ci doar îşi căptuşeau CV-ul lor BDSM cu lucruri pe care nu le făcuseră de fapt. Poate doar le văzuseră o dată în vreun club și au declarat că le-au făcut chiar ele. Altele, poate spun că au un trecut militar unde au învățat tot felul de trucuri cu frânghii și cuțite - și afli că, de fapt, nu au finalizat nici pregătirea de bază și s-au uitat doar la filme de acțiune.

Se pot învăța multe întâlnind oameni și observându-i. Am învățat chiar și din experiența personală. În timp, am dezvoltat un instinct natural putând să depistez mult mai ușor şi mai curând, o persoană falsă și de la distanță mai mare.

Și acest lucru nu este util doar în viaţa în BDSM. Această lecție este deosebit de utilă şi în întâlnirile de afaceri sau în relaţiile de prietenie.

Ferește-te de oamenii care doresc putere şi nici o responsabilitate!


Așa am menționat mai sus, diferența cheie între o persoană dominantă și o persoană ce vrea doar să controleze este că o Dominatorul își asumă responsabilitatea atunci când preia puterea pe când o persoana ce urmăreşte doar să obţină controlul, nu.

Sunt foarte sensibilă când vine vorba de a detecta oamenii care vor să ia decizii, dar nu doresc să aibă nici o responsabilitate pentru rezultatul acestor decizii. Am învățat această diferență în comunitatea BDSM, dar, la fel ca în cazul celor discutate mai sus, am constatat că eu sunt în mai bună măsură să văd această diferență şi în alte împrejurări ale vieţii.

De exemplu, mă ajută să-mi dau seama şi de diferența dintre un șef bun și unul rău.

Reputația vă poate ajuta să vă mențineți în siguranță


Comunitatea fetişistă are dezavantajele sale la fel ca orice altă comunitate, dar cu siguranţă are şi unele garanții specifice care (deși nu foarte simplu de manevrat) ajută cu siguranţă să facă lucrurile mai bune și, de multe ori, mai sigure.

Una dintre acestea este puterea reputației. De obicei nu mă angajez în jocuri BDSM cu oameni noi. În schimb, am tendința de a-i observa pentru un timp și să vorbesc cu alte persoane care i-au cunoscut de mai mult timp.

Dacă descopăr un "inamic" al cuiva, nu este suficient pentru mine să îl consider din start o „persona non grata” (toată lumea are un ex sau doi, pentru care are resentimente şi ar putea fi părtinitor în sens negativ). Cu toate acestea, eu acord atenție tiparelor comportamentale. Dacă aud lucruri negative despre cineva, de la destui oameni, mai ales de la acei oameni ale căror opinii am ajuns să le respect și le consider credibile, e suficient să îmi dea de gândit şi să mă opresc până mă lămuresc.

De fapt, a schimbat modul în care mă întâlnesc cu alte persoane. Îmi place să cunosc oameni pentru un timp și să înţeleg ce fel de prieteni au, înainte de a mă implica serios. Înseamnă că suntem doar prieteni pentru o vreme. Acest fel de abordare nu este unul preferat de toată lumea (şi anume, o tranziție lentă într-o relație) dar asta în regulă. Cu toate acestea, a fost într-adevăr cel mai bun mod pe l-am găsit de a evalua dacă viața cuiva se va potrivi bine cu a mea și vice-versa.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!