Ce trebuie să știți despre a fi un bun switch BDSM?

BDSM înseamnă bondage și disciplină, dominare și supunere, sadism și masochism. Acest lucru este în cazul în care o dinamică între un Dominator (uneori numit "Top") și o persoană supusă (partea de dedesubt, „bottom”) intră în joc.

Și dacă ai putea fi mai familiarizat cu ceea ce face un Dominator și o persoană supusă, există un alt termen cu care s-ar putea să nu fii la fel de obişnuit: un „switch”.

Să aflăm mai multe, în acest caz.


Ce este un switch BDSM?


Un switch BDSM este o persoană care oscilează între a domina și a fi supus/ă. Schimbarea de dinamică depinde de starea de spirit, circumstanțe și vibraţia între parteneri.

Și în timp ce termenul este utilizat în mod obișnuit în comunitatea BDSM, este important să rețineți că schimbarea dinamicii - dominare sau supunere - nu este întotdeauna sexuală. Este vorba despre un schimb de putere, care ar putea fi orice, de la a face treburile în casă până la a comanda partenerului tău, atunci când există consens. Ceea ce se face în dormitor poate fi un bonus.

De unde știi dacă ești un switch BDSM ?


Dacă vă întrebați dacă sunteți sau nu switch BDSM , răspunsul este de fapt destul de simplu: Gândiți-vă doar la ceea ce vă excită.

Dacă, uneori, te simți mai dornic de a prelua controlul în dormitor (de exemplu, de a aţi încăleca şi restricţiona partenerul și așa mai departe…) și alteori, te bucură ideea ca partenerul tău să conducă sesiunea de joc BDSM (de exemplu, să îţi aplice un spanking, să te lege, sau să ordone pozițiile pe care să le adopţi în timpul jocului, există o bună șansă să fii switch BDSM .

Dacă încă nu eşti sigur, discuţia cu partenerul (partenerii) te poate ajuta să îţi dai seama. Este vorba despre a fi sincer cu tine însuți și cu partenerul tău, astfel încât amândoi să primiţi la fel de multă plăcere din interacțiunea unuia cu celălalt.

Atât timp cât ai comunicare și onestitate faţă de partener, ar trebui să fii în măsură să te auto-identifici.

Care sunt avantajele schimbării sensului dinamicii de putere?


Cel mai evident beneficiu al unui switch este de a avea posibilitatea de a juca în moduri diferite cu parteneri potențial diferiţi. Nu numai că îţi va oferi mai multe șanse de interacţiune (ah, și de orgasme…), dar şi o mai bună şi largă perspectivă de autocunoaştere şi perfecţionare ca Dominator sau supus.

Cei mai buni Dominatori încep ca supuşi și apoi îşi găsesc drumul până la a fi un bun Top sau Dom.
"De fapt, așa am devenit Dominatoare. Am fost introdusă în lumea BDSM de către un Dominator, am învățat și am construit abilități știind ce am vrut ca supusă, așa că am putut deveni o Dominatoare mai bună", a spus o prietenă povestind despre începutul ei în stilul de viață BDSM. Cum se spune, şeful cel mai bun e cel care ştie cum se face, fiindcă a experimentat personal şi astfel ştie ce să comande.

În plus față de perfecţionarea abilităților tale, schimbarea poziţiei în relaţie poate fi un eliberator major în sens mental. Poți explora diferitele spații: subspace, topspace, și să te eliberezi de rolul pe care crezi că trebuie să-l joci în timpul sesiunii şi sexului. „Switching”, poate ajuta la o mai bună comunicare, scădea plictiseala și stimula creativitatea.

Există dezavantaje sau riscuri?


Preocuparea majoră în switching - alta decât de a deveni dependent de el... - este să vă asiguraţi că toată lumea este alertă și atentă în fiecare moment, că practicaţi tot timpul în condiții de siguranță. A fi un switch înseamnă a învăța din ambele poziţii, atât din cea de Dominator, cât şi din cea de supus, ce înseamnă siguranța pentru practicile BDSM. Păstrarea tuturor sesiunilor BDSM în condiții de siguranță, sănătos și consensual, (SSC), este esenţială.

Orice joc BDSM poate implica riscuri, motiv pentru care e neapărat nevoie de consimțământ constant și cuvinte de siguranţă. Comunicarea între parteneri este cheia în orice situație sexuală, dar cu atât mai mult dacă adăugați unele proceduri BDSM noi în relaţia voastră.

În cele din urmă, la fel ca în orice activitate sexuală, reducerea riscului de transmitere a bolilor este întotdeauna esențială. Ar trebui să te testezi de câte ori ai un nou partener, și dacă eşti într-o relație monogamă, este recomandat să vă testaţi cel puțin o dată pe an. Utilizarea metodelor de protecţie este o idee inteligentă pentru formele de joc BDSM în care penetrarea sau schimbul de fluide este implicat.

Cum încercați să vă schimbaţi pentru prima dată rolul în relaţie:


Dacă simţiți că doriţi să schimbați dinamica de putere în relaţie, nu vă fie frică să exploraţi aceste dorințe, chiar dacă acestea apar ca o cotitură în relația voastră.

Primul pas este de a fi interesat, nu va trebui să fii regele BDSM sau regina de prima dată. Fă-ți cercetările și pune întrebări. Educarea ta este cheia pentru un switching de succes. Și din fericire, există o mulțime de surse de informare pentru a începe.

Dacă cercetările tale te fac să crezi că schimbarea periodică a dinamicii de putere în relaţie ar putea fi pentru tine, anunță-ți partenerul/a. Chiar dacă ar putea părea incitant să surprinzi cu această veste în mijlocul unei sesiuni, este de fapt important să vorbiţi despre asta din timp, astfel încât, în sesiunea BDSM să fiţi pe aceeași lungime de undă.

În plus, vei avea nevoie de consimțământ pentru a testa o nouă dinamică. Nu știi niciodată ce trigger (declanşator) ar putea avea partenerul/a, sau ce emoții ai putea experimenta tu, astfel încât comunicarea pe tot parcursul jocului BDSM (și verificarea cu tine însuți/însăţi) este foarte importantă.

Apoi, când vine timpul de a trece la acţiune, ia lucrurile foarte lent.

Dacă eşti începător/începătoare, nu ezita să începi uşor. Poate fi, la început, doar o simplă legătură la ochi pentru a încălzi atmosfera. Pe măsură ce vă simțiți mai confortabil cu ideea, vă puteți extinde opțiunile de joc.

Dorința se poate dezvolta sau deteriora în timp, și din moment ce acest lucru va fi, probabil, o experiență diferită pentru amândoi, nu vă așteptaţi să știţi imediat dacă vă place această dinamică sau nu. Este în regulă să încercați lucruri noi și este în regulă să le adorați sau să le urâți. Şi apoi alegeţi în cunoştinţă de cauză

Este corpul tău și ai ultimul cuvânt: întotdeauna.


by sclava

Please login to see the comments or to comment

BDSM lovers, go to bdsmside.com to find out your best partners for an intense, happy, long-term relationship in the lifestyle, for successful BDSM play sessions to enrich your life!